POSLAŤ TIP
21. 05. 2013
Zina
Pridaj názor
17 príspevkov

Reagovať

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

NieÁno
111qqq23. 05. 2012  18:17nahlásiť
A čo si ich nepochytá sám, však je syseľ.
Sheep723. 05. 2012  20:06nahlásiť
0
presne aj ja som sa hned pozastavila nad jeho priezviskom
Wilhel23. 05. 2012  20:16nahlásiť
0
Aj ja
strapatyxx23. 05. 2012  21:54nahlásiť
0
toto si kupim ked budem potrebovat na jesen porylovat zahradu.... mal by si to dat patentovat...

dovla123. 05. 2012  22:05nahlásiť
Kopec rozhrabať a do diery dať šupu z citróna. Tiež som vyskúšal všeličo, ale jedine toto pomohlo.
deane724. 05. 2012  04:58nahlásiť
Kto sa koho bojí? Syseľ krtkov? Alebo krtko sysľa? Mal by zavolať viac sysľov, možno by sa zľakli.
Milan243524. 05. 2012  05:48nahlásiť
že pomáha zakopať do zeme sklenenú fľašu asi do polovice jej výšky hrdlom nahor.Fúkajúci vietor vraj vydáva zvuk,ktorý krtkovia neznášajú.Ak je to pravda,má to len jednu nevýhodu,že pri bezvetrí je to neúčinné.
petko241024. 05. 2012  21:15nahlásiť
to sa vám uťahuje čo?doprial by som Vám ten pocit 2 dni pracovať tvrdo na jahodovom záhone,a prídem na druhý deň ráno,a celý záhon rozrytý,ale mám vás na háku,a ešte raz keď ten záhon bude rozrytý tak o tom už bude článok v čiernej kronike,a nie v kuriozitách
raidotyr25. 05. 2012  14:14nahlásiť
urob si Silvestra v máji. Balíček megapetárd odpaľovaných postupne od posledného kopčeka po prvý, pre istotu dva dni po sebe zabezpečí krtovi taký randál v citlivých uškách, že ak to prežije, na jahody v okruhu 100 m ho prejde chuť. A deti budú mať aspoň v lete srandu. Prípadným ochranárom môžeš dovoliť krtka hodinku pred výbuchom odsťahovať ( aj s venovaním dezertu). Pozor na pršteky, lopata s pristúpením zabezpečí šírenie tlakovej vlny správnym smerom v rámci diery s krtkom. Bezpečnosť nadovšetko. Skúsil som a zrejme vyšlo. A to všetko za cca 4€ .Krtko sa od októbra neukázal. A možno ešte spí zimným spánkom.
raidotyr25. 05. 2012  14:16nahlásiť
urob si Silvestra v máji. Balíček megapetárd odpaľovaných postupne od posledného kopčeka po prvý, pre istotu dva dni po sebe zabezpečí krtovi taký randál v citlivých uškách, že ak to prežije, na jahody v okruhu 100 m ho prejde chuť. A deti budú mať aspoň v lete srandu. Prípadným ochranárom môžeš dovoliť krtka hodinku pred výbuchom odsťahovať ( aj s venovaním dezertu). Pozor na pršteky, lopata s pristúpením zabezpečí šírenie tlakovej vlny správnym smerom v rámci diery s krtkom. Bezpečnosť nadovšetko. Skúsil som a zrejme vyšlo. A to všetko za cca 4€ .Krtko sa od októbra neukázal. A možno ešte spí zimným spánkom.
petko241026. 05. 2012  06:37nahlásiť
0
Pozdravujem ťa priateľu,priateľom som si ťa dovolil nazvať preto,že cítiš somnou,a radíš mi ako na to,na rozdiel od týchto ostatných pod***kávačov.Na tie petardy už som myslel aj Ja,ale zda sa mi to dosť nebezpečné,a nerád by som prišiel o prsty,teraz keď som sa horkoťažko dožil dôchodku,a sú aj obavy ako by som potom držal motyku.Sú aj také petardy čo sa odpalujú na dialku?
marko027227. 05. 2012  18:14nahlásiť
0
Skús tie smradľavé kocky čo sa dávajú do verejných WC,že vraj je to velmi dobrý odpudzovač,len je to ťažke zohnať.
petko241029. 05. 2012  09:23nahlásiť
0
vďaka za radu,tie smradľavé kocky sa mi zdajú cenovo prijateľnejšie,a bezpečnejši.Už sme testoval aj psie chlpy,jedna známa ma salón pre psíkov,a dala za igelitku chlpov psačích,ktoré som hneď aj nadžgal do krtincov.Smradi krtkovský to obišli,a už okupujú druhý koniec záhrady,záhon kde sú nasadené cukety,a tekvice.Od soboty večera do včerajšieho poludnia tam pribudlo 5 kopcov!Vďaka za radu idem zháť smradlavé kocky!
emilka5327. 05. 2012  19:58nahlásiť
Ten môj krtko je veľmi inteligentný. Kopčeky robí iba medzi riadkami, tak že mi to nevadí a jahodovisku sa mi zatiaľ vyhýba , ktoré má takých sto koreňov. Máme spoločnú záhradu s bratom, ale krtko sa zdržuje iba na mojej strane. Brat si myslí, že je to preto, lebo pestuje po celej šírke záhrady záhon cesnaku a ja nie. Už tri roky ryje po bratovu záhradu, ktorú oddeľuje iba chodník. Ostatní susedia tiež pestujú cesnak a krtka nemajú. Ja si však myslím, že je to preto, že nepoužívam chemické postreky. Moja zelenina je zdravá aj krtko je zdravý.
lotus100028. 05. 2012  01:06nahlásiť
0
Ja som počula, že mu treba hodiť do chodbičky mačací trus, pretože mačky sú jeho prirodzeným nepriateľom. Zhora treba chodbu uzavrieť zemou aby sa ten pach rozšíril. Vraj to funguje, osobne som to neskúšala, ale mačka párkrát naozaj ulovila aj krtka v záhrade
senefelder27. 05. 2012  20:14nahlásiť
k petarde si kup zápalnú šnuru.nalep na zápalné miesto strč petardu do diery pokial sa dá a zahrab dieru zeminou trochu pritlač. nad zemou nechaj 5 cm zápalniceostatné odsrtihni na dalšiu petardu. zapál a čakaj krtek bude mať radosť.tlaková vlna sa bude síriť chodbyčkami. ohluchne a skape od hladu
wsf128. 06. 2012  14:24nahlásiť
Dobrý deň, nie som zástancom zabíjania zvierat, ale viem, čo dokáže zúfale sa snaženie zbaviť sa krtov v záhrade alebo zo starostlivo upravovaného trávnika. Všetkým takýmto zúfalcom, ktorí nemajú morálny problém s likvidáciou krtkov, by som dala do povedomia pascu na krtov, ktorú použil môj známy z Malaciek. Má tam krásny trávnik, pravidelne polievaný, zeleninovú záhradu... a nevedel sa zbaviť krtov. Tiež vyskúšal všetky metódy, ale nič nepomohlo....avšak zakúpil si pascu na krtov s označením WSF1. Je to celokovová pasca, do ktorej sa dávajú špeciálne náboje, ktoré spôsobia okomžité zneškodnenie krtka /bez krvi/. V priebehu mesiaca ich zneškodnil 8 a jeho záhrada a trávnik zase vyzerajú perfektne. Na základe tejto jeho skúsenosti, vrelo odporúčam. /V prípade záujmu o bližšie info: wsf1@azet.sk/